Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.

 

Φέτος οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αφιερώνουν το 2015 στην αστυνομική λογοτεχνία και το γιορτάζουν με πολλά νέα αστυνομικά βιβλία των σπουδαιότερων εκπροσώπων του είδους, αλλά και παλαιότερα που διέγραψαν μια πετυχημένη πορεία, αγαπήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό και κυκλοφορούν και πάλι σε μορφή pocket, καθώς και με πολλές δράσεις, πρωτοβουλίες και μεγάλους διαγωνισμούς που θα προσελκύσουν τους φαν του αστυνομικού και όχι μόνο.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η δραστήρια Λέσχη Noir, που αριθμεί περισσότερα από 5.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα, προ(σ)καλούν όλους τους αναγνώστες –φανατικούς του αστυνομικού, αλλά και όσους θέλουν να πειραματιστούν αναγνωστικά σε αυτό το είδος– να λάβουν μέρος σε έναν Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας, διαβάζοντας 9 βιβλία σε 9 μήνες. Ο Μαραθώνιος που ξεκίνησε ήδη πριν από λίγες μέρες έχει ήδη εντυπωσιακή ανταπόκριση με εκατοντάδες συμμετοχές και πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2015. Όσοι καταφέρουν να τον ολοκληρώσουν με επιτυχία θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν την αστυνομική βιβλιοθήκη τους με τα βιβλία μιας ολόκληρης χρονιάς και να κερδίσουν πολλά άλλα δώρα!
Σύμφωνα με τον διαγωνισμό θα πρέπει να διαβαστεί ένα βιβλίο (άρα συνολικά εννέα βιβλία) από τις εξής εννιά θεματικές κατηγορίες: Φόνοι στον παγωμένο Βορρά, Στη σκοτεινή πλευρά του Εδιμβούργου, Made in USA, Ο κόσμος του Jo Nesbo, Οι γυναίκες εξιχνιάζουν, Ιστορίες εγκλημάτων, Διαβάζοντας έλληνες συγγραφείς, Διαβάζοντας τους κλασικούς, Έγκλημα τα Χριστούγεννα.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Μαραθώνιο, τη διαδικασία και τους όρους συμμετοχής, καθώς και τα βιβλία που περιλαμβάνει θα βρείτε ΕΔΩ. Απαραίτητη προϋπόθεση να είστε ή να γίνετε μέλος της Λέσχης Noir.

ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ GAMECRAFT
Οι Βραδιές Μυστηρίου είναι ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων με στοιχεία δραματοποίησης και πρωτότυπα σενάρια, βασισμένα στην αστυνομική λογοτεχνία. Σενάρια που απαιτούν έρευνα και ομαδική σκέψη, συνεργασία και παρατηρητικότητα. Στη διάρκειά τους ξεδιπλώνεται μια υπόθεση μυστηρίου, γεμάτη ερωτηματικά και καταστάσεις, πρόσωπα και ευρήματα που βοηθούν ή παραπλανούν την πορεία της έρευνας. Δεν απαιτείται ερευνητικό δαιμόνιο, λατρεία στις θεωρίες συνωμοσίας ή εμμονή στην ορθολογιστική σκέψη. Όσοι συμμετέχουν είναι για λίγες ώρες ο επιθεωρητής, ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος τούς ανήκει…
Το ΟΞΥΓΟΝΟ, ο χώρος των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που προσφέρει ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει και φέτος Βραδιές Μυστηρίου με την Gamecraft, ανακοινώνοντας στο πρόγραμμά του ήδη τρεις ημερομηνίες: 20 και 29 Μαΐου, 6 Ιουνίου 2015. Η συμμετοχή του κόσμου στις βραδιές αυτές, με σενάρια βασισμένα στις περιπέτειες του Χάρι Χόλε, στο αμερικάνικο hard boiled, αλλά και με πρωτότυπες υποθέσεις βασισμένες σε κάποιο αστυνομικό μυθιστόρημα, είναι μεγάλη.

Πληροφορίες στο www.oxygono-metaixmio.gr.
Περισσότερα για την ομάδα της Gamecraft θα βρείτε στον ιστότοπό της gamecraft.gr.

Μείνετε συντονισμένοι στο site μας www.metaixmio.gr και στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις μας που αφορούν το Έτος Noir. Έρχονται εκδηλώσεις, διαγωνισμοί δημιουργικής γραφής και πολλά νέα βιβλία, αλλά και άλλες εκπλήξεις!

This image has an empty alt attribute; its file name is sep-lit-1024x59.png

Ακολουθήστε τo Literature.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για τον πολιτισμό και την επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

This image has an empty alt attribute; its file name is sep-lit-1024x59.png
This image has an empty alt attribute; its file name is sep-lit-1024x59.png
This image has an empty alt attribute; its file name is sep-lit-1024x59.png
This image has an empty alt attribute; its file name is sep-lit-1024x59.png

This image has an empty alt attribute; its file name is sep-lit-1024x59.png
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latestpopular