Απονομή Βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 

By  |  0 Comments

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, οργάνωσαν την τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα  «Ένα σχολείο διηγείται» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Β΄ Ευκαιρίας από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις Καλυθιές Ρόδου, από το Κερατσίνι ως το Ισραηλτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το Κορδελιό, την Πέλλα, το Βελβεντό, τη Χαλκίδα, το Μοσχάτο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία. Πολλές από τις ταινίες θα μπορούσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ!

Η εκδήλωση –  ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον κ. Σπύρο Παρδάλη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, από την Πρόεδρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή και την κ. Σοφία Παπαδημητρίου,Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Διάκριση δόθηκε -εκτός συναγωνισμού-  στη Σχολή Μωραΐτη για τη μεγάλου μήκους ταινία “Ιστορίες χωρίς χρόνο” που γυρίστηκε με αφορμή τα 80 χρόνια του σχολείου και απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το βραβείο απένειμε ο  Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, Αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΝΔ, τ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκ μέρους του σχολείου παρέλαβαν το βραβείο ο κ. Αντώνης Καρτάλης, Σύμβουλος της Διεύθυνσης του Σχολείου, και ο σκηνοθέτης της ταινίας κ. Βασίλης Ραΐσης.

Πολλές οι συγκινητικές στιγμές στη διάρκεια της τελετής και μια πολύ χαρούμενη νότα από δρώμενο που παρουσίασαν τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου Παλαιού Φαλήρου.

Ξεχωριστή και η παρουσία της κας Λότης Πέτροβιτς -Ανδρουτσοπούλου που ήταν πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής και βράβευσε την ταινία μνήμης του   Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με συνεντεύξεις επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Από τα σχολεία της ομογένειας ειδικό βραβείο  δόθηκε στην Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας(Academy of Hellenic Paideia) της Νέας Υόρκης. Το βραβείο απένειμε μια σημαντική νέα επιστήμων από τον χώρο της αεροδιαστημικής, η Ολυμπία Κυριοπούλου -μέλος της τιμητικής επιτροπής του διαγωνισμού.

 

Στο 13ο & 21ο Δημοτικό Κερατσινίου και στην ταινία Φυσαρμόνικα, το βραβείο απένειμαν η Βουλευτής Β΄ Πειραιώς Εύη Καρακώστα και ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Χρήστος Βρεττάκος.-

Την τελετή βράβευσης κάλυψε η γνωστή δημοσιογράφος Σόνια Φίλη για την ΕΡΤ. Η κυρία Φίλη απένειμε και το βραβείο στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) της Καλλιθέας.

 

 

Τα άλλα ειδικά βραβεία δόθηκαν στους: 

-3ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

-Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας

-Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

Βραβεία ακόμη απένειμαν:

Σπύρος Παρδάλης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

Χρήστος Κέλλας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Λάρισας -Εκπρόσωπος Προέδρου Νέας Δημοκρατίας

Γραμματική Παπάζογλου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αθηναίων- εκ μέρους του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη 

Γιάννης Θεοφύλακτος, Βουλευτής Κοζάνης 

Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας 

Ιωάννης Λώλος, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Γιάννης Φωστηρόπουλος Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Φωτεινή Πιπιλή, Δημοσιογράφος

Πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου- τ. Σχολικός Σύμβουλος / Εφημέριος Αγ. Νικολάου Ραγκαβά

Χριστίνα Ρούτνερ -Διευθύντρια Ινστιτούτου OSD Ελλάδος -Σχολή Μωραΐτη

Εύη Τσιτιρίδου Νηπιαγωγός/ συγγραφέας

Ελένη Αναστασοπούλου Περιφερειακή Δ/ντρια Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας 

Σοφία Παπαδημητρίου, Αν. Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

Θέμης Μπερεδήμας, Πρόεδρος ΕΣΠΗΤ

Κατερίνα Καζέλα, Σχολική Σύμβουλος

Σχολεία που τιμήθηκαν:

9ο Νηπιαγωγείο Π. Φαλήρου

91ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

“Τα ζουζουνάκια” – Ηράκλειο Κρήτης

Σύγχρονο Νηπιαγωγείο Λαμίας

2ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω

Νηπιαγωγείο Λητώ -Λάρισα

4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων

Δημοτικά:

Neue Schule Athen

Δημοτικό Σχολείο,Εκπαιδευτήρια Δούκα

34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης

Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Θεσπρωτίας

Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας

1ο Δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων

Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης Ημαθίας

10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης

Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d’ Arc”

Γυμνάσια

2ο  Γυμνάσιο Μοσχάτου

Γυμνάσιο Καλής

Λύκειο

Pierce College Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

ΓΕΛ Πεύκων

Την τελετή παρουσίασε ο συνεργάτης του Μουσείου, συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος 

Χορηγοί της τελετής βράβευσης ήταν  οι εκδόσεις Μίνωας, Μεταίχμιο, Πατάκης και Ψυχογιός καθώς και το Ινστιτούτο OSD Ελλάδας- Σχολή Μωραΐτη

Μια μικρή γεύση από τις δημιουργίες των παιδιών μπορείτε να πάρετε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=CrehH6i-AlQ  

Βραβεία

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν στη σχετική ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr)  και στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΔΙΣΥ www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/.

Νέος Διαγωνισμός

Σημειώνεται ότι έχει προκηρυχθεί και ο 5ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα: «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Το θέμα του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού είναι ο μαγευτικός κόσμος των εικόνων των σχολικών βιβλίων (τα εξώφυλλα και οι εικονογραφήσεις στο εσωτερικό των βιβλίων). Οι εικόνες θα χρησιμοποιηθούν ως ερεθίσματα για την παραγωγή κινηματογραφικών αφηγήσεων, comics, animation,  λεκτικών αφηγήσεων (δημιουργική γραφή), ραδιοφωνικών εκπομπών, φωτο-ιστοριών, εικαστικών εικόνων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο info@ekedisy.gr, 210 3250341.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ από την τελετή βράβευσης, όπως παρουσιάστηκε στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ 1 τη Κυριακή το βράδυ (το ρεπορτάζ είναι στο 32:50):

http://webtv.ert.gr/ert1/eidiseis/26noe2017-2100-deltio-idiseon/

Σχόλια

Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Literature.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα σας να είναι σύντομα, μη υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους και να γράφονται στην όμορφη Ελληνική μας γλώσσα. Όλα τα άρθρα στο Literature.gr φέρουν την ευθύνη του υπογράφοντα.
 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Read previous post:
Ο Θάνος Κάππας απαντά στο Νέο Eρωτηματολόγιο του L

Σε ποιο έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας θα θέλατε να είχατε ζήσει; Στην Εφεύρεση του Μορέλ, του Αδόλφο Μπιόυ Κασάρες –...

Close