Το Literature.gr προτείνει: ”ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ” της Ντίνας Νικολάου

By  |  0 Comments

Πώς να φτιάξω ένα λαχταριστό μπέργκερ;

Ποια μπαχαρικά πρέπει να έχει το ντουλάπι μου;

Τι συνταγές μπορώ να φτιάξω με μια κονσέρβα;

Πώς θα ετοιμάσω ψητό κοτόπουλο στον φούρνο, σαν της μαμάς;

Πώς θα φτιάξω μια πεντανόστιμη καρμπονάρα σε 5 μόνο λεπτά;

Τιραμισού στο πι και φι: γίνεται;

 

Η Ντίνα Νικολάου απαντάει σε όλες τις πιθανές απορίες που μπορεί να έχει ένας πρωτάρης στην κουζίνα!

 

Όπως σημειώνει η διάσημη σεφ στον πρόλογό της, αφιερώνει το βιβλίο «στους  φοιτητές που ζείτε και σπουδάζετε μακριά από το σπίτι, στους εργένηδες, ακόμα και σ’ εσάς που βρεθήκατε άνεργοι, αλλά και σ’ όσους η οικονομική κατάσταση αναγκαστικά έχει περιορίσει τα έξοδα φαγητού. Κυρίως όμως είναι αφιερωμένο σε όσους ξέρουν ότι η λύση δεν είναι μόνο το τοστ ή τα σουβλάκια και θέλουν να μάθουν πώς να τρώνε νόστιμα, έξυπνα και με μικρό κόστος».

Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για την οργάνωση της κουζίνας ενός νέου σπιτιού ή μιας εργένικης κουζίνας, συμβουλές για την ταξινόμηση των τροφίμων στο ψυγείο, για την αξιοποίηση της κατάψυξης, καθώς και έξυπνους τρόπους για τα ψώνια στη λαϊκή αγορά.

Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε 14 κατηγορίες: λαχανικά, σαλάτες, μακαρόνια, ρύζι, αυγά, κοτόπουλο, μοσχαράκι, μπριζόλες, κιμάς, ψάρια, σφολιάτα, πίτσα, θαύματα με 1 κονσέρβα, γλυκά. Σε κάθε μία από τις 115 συνταγές υπάρχουν επιπλέον συμβουλές, μικρά tips και επεξηγήσεις που θα βοηθήσουν ακόμα και κάποιον που δεν έχει μαγειρέψει ποτέ του να νιώσει σίγουρος για το γευστικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς του. Η παρουσίαση κάθε συνταγής γίνεται με απλό τρόπο βήμα βήμα και συνοδεύεται από σήμανση για τον αριθμό των μερίδων, τον χρόνο της προετοιμασίας και τον χρόνο παρασκευής. Η έκπληξη κρύβεται στις παραλλαγές που δίνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Ντίνα Νικολάου, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των συνταγών του βιβλίου και τις δυνατότητες γευστικών απολαύσεων!

 

Ένα μοναδικό βιβλίο μαγειρικής που απευθύνεται σε ανθρώπους που μένουν μόνοι τους, σε φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό τους, στους εργένηδες, σε όλους εκείνους που τα καταφέρνουν δύσκολα οικονομικά, αλλά και σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική, ώστε όλοι να είναι αυτάρκεις πάνω από μια κατσαρόλα.

 

nikolaou_minoas

 

toyrlou

 

 

mprozol

 

 

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 

Οι γαστρονομικές της ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισε να πειραματίζεται με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Αν και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της σπουδάζοντας οικονομικά και marketing στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και τη γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει ρότα, να ακολουθήσει την καρδιά της και να κυνηγήσει το όνειρό της. Ξεκινώντας τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές σχολές του Παρισιού Le CordonBleu, RitzEscoffier, AlainDucasse formation, Lenôtre, ήρθε σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που την ενέπνευσαν μεταδίδοντάς της το πάθος για το καινούριο και τη δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, την αδερφή της, δημιούργησαν το καμάρι τους, το εστιατόριο EVI EVANE (www.evievane.com), και υπερασπίζονται με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα.

Στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2006 μέσα από το πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός Καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εκείνους που λατρεύουν τις κατσαρόλες και αφήνονταιι στη μαγεία της γεύσης. Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο Star Νηστικοί πράκτορες, και το 2012, με την εκπομπή Στην κουζίνα με την Ντίνα, μοιράστηκε μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.

Το 2010 ξεκίνησε στο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV την εκπομπή Ma cuisine grecque, η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή, λόγω της μεγάλης επιτυχίας, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού, η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις. Παράλληλα, παρουσιάζει τις δημιουργίες της σε περιοδικά γεύσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, όπου διατηρεί μόνιμες στήλες. Είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται στους νεότερους, και ορμώμενη από την αγάπη της για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την τέχνη της μαγειρικής, διδάσκει σε επαγγελματικές σχολές της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’Oeuvre, LeMonde, LeCordonBleu).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής. Το βιβλίο της σχολής Chef d’ Oeuvre, που έγραψε το 2005, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand World Cookbooks Awards ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ το τελευταίο της βιβλίο Grèce, cuisine familiale et traditionnelle εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martiniere» (στην ελληνική έκδοση με τον τίτλο Η κουζίνα της μαμάς μου).

Εργάζεται με πάθος για το site της www.dinanikolaou.gr. Πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

 

 

 

26,892 total views, 1 views today

Σχόλια

Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Literature.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα σας να είναι σύντομα, μη υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους και να γράφονται στην όμορφη Ελληνική μας γλώσσα. Όλα τα άρθρα στο Literature.gr φέρουν την ευθύνη του υπογράφοντα.
 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Το site www.literature.gr χρησιμοποιεί cookies από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Read previous post:
To Literature.gr προτείνει: Περιοδικό «Πόρφυρας» Από το 1980 έως σήμερα

Περιοδικό «Πόρφυρας*»   Πόρφυρας, ένα είδος καρχαρία στην παλαιότερη κερκυραϊκή διάλεκτο, τίτλος ποιήματος του Σολωμού.   Η «φυσιογνωμία» του περιοδικού...

Close