Βιβλία για τις ημέρες των Χριστουγέννων, του Παντελή Λιάκα

By  |  0 Comments

Τίτλος: Ο Καρυοθραύστης, Συγγραφέας: Ε.Τ.Α Χόφμαν, Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Η υπόθεση του βιβλίου σχετίζεται με το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι της μικρής ηρωίδας, τον καρυοθραύστη. Εκείνος παίρνει ζωή και μεταμορφώνεται στον «πρίγκιπα» που αναλαμβάνει να μονομαχήσει με τον Βασιλιά ποντικό. Ένα νοητό ταξίδι σε έναν κόσμο φαντασίας και παιδικής μαγείας.

Μερικές δεκαετίες αργότερα ο Τσαικόφσκι θα μετατρέψει τον ”Καρυοθραύστη” σε ένα από τα διασημότερα μπαλέτα ολόκληρου του κόσμου.

Σκρούτζ, Κάρολος Ντίκενς. Εκδόσεις Πατάκης

Λονδίνο, μέσα του 19ου αιώνα, μια νύχτα που χιόνιζε, μια παραμονή Χριστουγέννων.
Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής μαγεία, συναίσθημα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γερο-τοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Εκείνος δεν το γνωρίζει ακόμα, όμως η μοίρα που τον θέλει εγωιστή και παλιάνθρωπο δε θα έχει για πολύ το πάνω χέρι. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα…
Μια εκπληκτική διασκευή του χριστουγεννιάτικου μύθου του Ντίκενς που μας μεταφέρει το κλίμα της αυθεντικής ιστορίας με μια σύγχρονη ματιά. Για αναγνώστες που προτιμούν να συνδυάζουν τις λέξεις με εικόνες αλλά και για τους λάτρεις των κόμικς.

patakis_skroutz

 

 

Τίτλος: Όλιβερ Τουίστ

Συγγραφέας: Κάρολος Ντίκενς.

Εκδόσεις: Λιβάνης

Μεγαλώνοντας σε ένα ίδρυμα, ο μικρός Όλιβερ Τουίστ δε θα γνωρίσει παρά μόνο τη σκληρότητα και την κακία της ζωής. Χωρίς γονείς, κατατρεγμένος, θα περάσει από χίλιες δυο περιπέτειες και δυσκολίες. Θα γυρέψει μια καλύτερη τύχη στο Λονδίνο, αλλά ούτε κι εκεί τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Εκεί θα πέσει στα δίχτυα μιας συμμορίας κακοποιών, που δύσκολα θα τον αφήσουν να ξεφύγει. Η καλή του μοίρα, όμως, θα τον οδηγήσει κοντά σε ανθρώπους που όχι μόνο θα τον αγαπήσουν αληθινά, αλλά και θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει την πραγματική καταγωγή του.

oliver_touist_livanis

Tίτλος: Η βασίλισσα του Χιονιού

Συγγραφέας:Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν.

Εκδόσεις: Κέδρος

Ένα κλασικό παραμύθι που έκανε αίσθηση στην παγκόσμια λογοτεχνία και αγαπήθηκε από ολόκληρες γενιές μεγάλων και μικρών. Ο Andersen σε αυτό το παραμύθι περιγράφει την ιστορία ενός μικρού αγοριού που μαγεύτηκε από τη Βασίλισσα με την παγωμένη καρδιά. Άλλαξε συμπεριφορά, απαρνήθηκε τη φιλία της αγαπημένης του και απομονώθηκε μαζί με τη μάγισσα στο παλάτι της. Το μικρό κορίτσι κάνει ένα τεράστιο, τολμηρό ταξίδι, με μοναδικό οδηγό της την αγνή αγάπη, που μπορεί να διαλύσει και τα ισχυρότερα ξόρκια.

kedros_antersen_bassilissa_chioniou

Τίτλος: Χριστούγεννα και Χιονιάς

Συγγραφέας:Συλλογικό.

Εκδόσεις: Νάρκισσος

Στην ανθολογία “Χριστούγεννα και Χιονιάς” επιλέχθηκαν πενήντα τέσσερα διηγήματα, κυρίως, από τριαντατέσσερις σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς και δημιουργούς, με γνώμονα τη συνύπαρξη και συνήχηση διαφορετικών φωνών σε ένα ευρύ γιορταστικό πεδίο, χάριν μεγαλύτερης αναγνωστικής απόλαυσης. Ιστορίες αγρύπνιας που διατηρούν την αυθεντικότητα και την ενάργειά τους, και διαβάζονται μεγαλόφωνα τις κρύες νύχτες δίπλα στο τζάκι ή γύρω από ευωχικά γιορτινά τραπέζια.

Περιέχονται τα κείμενα από τους: Ανδρέας Λασκαράτος, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, Γεράσιμος Βώκος, Αντώνης Τραυλαντώνης, Ανδρέας Καρκαβίτσας, Γεώργιος Αθάνας, Κώστας Κρυστάλλης, Χρήστος Χρηστοβασίλης, Αργύρης Εφταλιώτης, Παύλος Νιρβάνας, Δημήτριος Γρ. Καμπούρογλου, Γιάννης Βλαχογιάννης, Δημοσθένης Βουτυράς, Φώτης Κόντογλου, Κώστας Παρορίτης, Κώστας Βάρναλης, Δημήτρης Γιαννουκάκης, Στρατής Δούκας, Στράτης Μυριβήλης, Στέφανος Δάφνης, Κώστας Ουράνης, Κωστής Μπαστιάς, Στρατής Τσίρκας, Μαρία Ιορδανίδου

christiugenna_moulotis_narkissos

Τίτλος: Το κοριτσάκι με τα σπίρτα.

Συγγραφέας: Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Εκδόσεις: Άγκυρα

Η αγαπημένη και τόσο τρυφερή, χριστουγεννιάτικη ιστορία του διάσημου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα συγκινεί πάντα μικρούς και μεγάλους δίνοντάς τους το μήνυμα ότι είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου ό,τι μπορείς.

antersen_koritsaki_spirta_agkyra

Tίτλος: Χριστουγεννιάτικα διηγήματα.

Συγγραφέας:Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Εκδόσεις: Εστία

Η φαντασία του λαϊκού αφηγητή Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη δίνει ζωή στα πλάσματα του θρύλου που τα γνώρισε ένα προς ένα από τους παραμυθάδες της Σκιάθου, του τόπου του, από τις γιαγιάδες του σπιτιού και του χωριού. Μα η έμπνευσή του δίνει τον ρόλο του ήρωα και σε ανθρώπους λαϊκούς, βγαλμένους από το πλήθος. Γριές που διαρκώς σταυροκοπιούνται, νοικοκυραίοι που καβάλα στο άλογό τους πηγαίνουν για εξομολόγηση, παπάδες σε βαφτίσια. Έτσι, στο Χριστόψωμο, η ηρωίδα γριά Καντάκαινα βασανίζει την νύφη της Διαλεχτή επειδή δεν κάνει παιδιά, στο Χριστό στο Κάστρο, ο πρωταγωνιστής παπα-Φραγκούλης, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ξεκινάει να πάει να λειτουργήσει το Χριστό στο Κάστρο για να εκπληρώσει το τάμα του αλλά και να βοηθήσει δύο αποκλεισμένους νέους, τον Γιάννη και τον Αργύρη ενώ στον Αμερικάνο, ο ήρωας ο Γιάννης του Μοθωνιού, ο ξενιτεμένος για είκοσι ολόκληρα χρόνια, γυρίζει στον τόπο του πλούσιος, μα γέρος και έρημος από γονείς, φίλους και αγαπημένη, πληρώνοντας το τίμημα της ξενιτιάς.

papadiamantis_xrist_diighmata_estia

 

 

Tίτλος: Χριστουγεννιάτικα διηγήματα.

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Μωραιτίδης.

Εκδόσεις: Πατάκης

Ο Αλέξανδρος Μωραιτίδης- ένας δεύτερος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης όπως τον αποκαλούν πολλοί (1850-1929), ως ένας από τους σημαντικότερους νεοέλληνες ηθογράφους, μέσα από το πολυποίκιλο διηγηματογραφικό του έργο μας εισάγει στη μαγεία των δικών του Χριστουγέννων.

moraitidis_xris_dihghmata_patakis

 

Τίτλος: Κάθε μέρα Χριστούγεννα: 24 Ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο.

Συγγραφέας: Συλλογικό

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

24 παραδοσιακές ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο, μία για κάθε νύχτα, από τη 1η έως και την 24η Δεκεμβρίου. Για να γνωρίσουμε τις περιπέτειες όπως το Κοριτσάκι με τα σπίρτα, ο Καρυοθραύστης, η Καστάνκα, ο Φλαουτίστας του Χάμελιν, ο θρύλος του Αγίου Νικόλα, ο παπουτσής και τα ξωτικά, Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το ελατάκι και τόσα άλλα και να απολαύσουμε οικογενειακά τη μαγεία των Χριστουγέννων.

papadopoulos_24istoris_xrist

Τίτλος: Γράμματα από τον Αι Βασίλη

Συγγραφέας:Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Εκδόσεις: Αίολος

Κάθε Δεκέμβριο, τα παιδιά του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν λάβαιναν ένα φάκελο με γραμματόσημο από το Βόρειο Πόλο. Τα γράμματα ήταν από τον γιο Βασίλη. Περιέγραφαν θαυμαστές ιστορίες από τη ζωή στο Βόρειο Πόλο. Πως οι τάρανδοι λύθηκαν και τα δώρα σκόρπισαν παντού, πώς ο άτυχος Πολικός Αρκούδος έπεσε από το Βόρειο Πόλο, πώς έσπασε το φεγγάρι σε τέσσερα κομμάτια. Τις μαγευτικές αυτές επιστολές μπορείτε να τις απολαύσετε κι εσείς σε τούτο το βιβλίο.

tolkis_grammata_ai_basilis

Τίτλος: Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Τα Χριστούγεννα του Κλουζ

Συγγραφέας: Γίργκεν Μανσέρους.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Δυο βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ο Κλουζ βρίσκει ένα μυστηριώδες σημείωμα σ’ ένα καλάθι αχρήστων: «Αύριο, παιδιά, θα γίνει χαμός!» διαβάζει. Κι ενώ αρχίζει να μαζεύει στοιχεία κι αποδείξεις, έρχεται η όμορφη Τίνα και τον μπερδεύει… Και σαν να μην έφτανε αυτό, ανακαλύπτει ότι το περίπτερο της Όλγας κινδυνεύει. Και έτσι πρέπει να επιλέξει – και να πάρει αποφάσεις.

Μια απολαυστική περιπέτεια με φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο των Χριστουγεννιάτικων ημερών.

metai_ntentekti_klouz

Tίτλος: Το μυστήριο των Χριστουγέννων

Συγραφέας: Justein Gaarder.

Εκδόσεις: Λιβάνης

Aπό το συγγραφέα του ”Kόσμου της Σοφίας” παρουσιάζεται μια μαγική ιστορία. Tο Mυστήριο των Xριστουγέννων είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν, διαμέσoυ των 2.000 χρόνων που πέρασαν από τη γέννηση του Iησού, με προορισμό τη Bηθλεέμ, για να βρεθούμε μπροστά στη φάτνη με τον Xριστό τη μέρα της γέννησής του.

to_mistorio_xris_gaarder

 

 

Tίτλος: Το μυστήριο των Ξωτικών

Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον.

Εκδόσεις: Κέδρος

Στο γραφείο του που τον περιμένουν βουνά από συμβόλαια που πρέπει να υπογράψει, χειρόγραφα που πρέπει να διαβάσει και άρθρα που πρέπει να γράψει, ο Τζερόνιμο μετά από πολλές ώρες σκληρής δουλειάς, αποκοιμήθηκε στην καρέκλα του και ξαφνικά βρίσκεται σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών στο Βόρειο Πόλο. Εκεί θα συναντήσει τον Άγιο Βασίλη και θα γίνει βοηθός του αρχίζοντας μια συναρπαστική περιπέτεια.

 

 stilton_kedros_mistirio_ksotikon

 

Τίτλος: Eφιαλτικά Χριστούγεννα

Συγγραφέας: Αγκάθα Κρίστι

Εκδόσεις: Λυχνάρι

Ένα βιβλίο-απάντηση της Αγκάθα Κρίστι στους επικριτές της που την κατηγορούσαν ότι δεν βάζει αίμα στους φόνους των υποθέσεών της. Ένα από τα καλύτερα έργα του ”κλειστού δωματίου” και ένα από τα πιο δημοφιλή αναγνώσματα με φόντο το Χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Τίτλος: Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό

Συγγραφέας: Αγκάθα Κρίστι.

Εκδόσεις: Λυχνάρι

Τα Χριστούγεννα είναι εποχή αγάπης και οικογενειακής ομόνοιας για όλους – εκτός από την οικογένεια των Λι. Αλλά φέτος θα είναι διαφορετικά. Ο Σάιμον Λι καλεί όλη την οικογένεια… Μήπως ξαφνικά ο πολυεκατομμυριούχος τυραννικός και αδίστακτος γέρος έγινε συναισθηματικός; Ή μήπως έχει κάποιο άλλο ανομολόγητο κίνητρο; Με φόβους και δισταγμούς, κάθε άλλο παρά Χριστουγεννιάτικους, η οικογένεια συγκεντρώνεται. Μέσα σε μια θαυμάσια δοσμένη ατμόσφαιρα φθόνου και καχυποψίας, διαπράττεται ένας αιματηρός φόνος.
Ο Ηρακλής Πουαρό θα χρειαστεί όλη του την ιδιοφυΐα για να λύσει αυτό το στυγερό έγκλημα…
Μυστήριο και δολοπλοκίες σε ένα μυθιστόρημα που όπως πάντα θεωρούμε τους πάντες ένοχους και αθώους. Ωστόσο τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Ένα μυθιστόρημα από τη βασίλισσα της βρετανικής αστυνομικής παράδοσης, όπου ο ακαταπόνητος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα κληθεί εν μέσω Χριστουγέννων να ανακαλύψει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το σατανικό παιχνίδι το οποίο θα διοργανώσει εις βάρος της οικογένειάς του ένας πολυεκατομμυριούχος.

pouaro_christie_lixnari

Tίτλος: Η περιπέτεια του πολύτιμου λίθου

Συγγραφέας: Σέρλοκ Χόλμς.

Εκδόσεις: Ορίζοντες

Η 12η ιστορία από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Σέρλοκ Χολμς όπου ο επιφανέστερος ντετέκτιβ της Βρετανίας θα χρειαστεί να καταφύγει στις συνήθειες της εορταστικής γαστρονομίας και στα μυστικά που κρύβει μια γεμιστή χήνα προκειμένου να εξηγήσει τη σκοτεινή υπόθεση την οποία διερευνά

serlok_doyle

Τίτλος: Έμμα.

Συγγραφέας: Τζέιν Όστεν.

Εκδόσεις: Σμίλη

Ένα μυθιστόρημα από την παλαιά Αγγλία όπου μια χριστουγεννιάτικη βραδιά με πολύ χιόνι μια παρέα νέων θα ζήσει τις χαρές της ηλικίας της, ανταλλάσσοντας μυστικά και ψέματα που αντανακλούν τα κοινωνικά ταμπού αλλά και τα ρομαντικά ιδεώδη της εποχής: φινιρισμένο γράψιμο και ανάγλυφα χτισμένοι χαρακτήρες.

 

emma

Τίτλος:Χριστουγεννιάτικες αστυνομικές ιστορίες.

Συγγραφέας: Συλλογικό.

Εκδόσεις: Νάρκισσος

Μια συλλογή με χριστουγεννιάτικα αστυνομικά διηγήματα κορυφαίων συγγραφέων που δίνει μια άλλη διάσταση στη γιορταστική ατμόσφαιρα των ημερών. Συναρπαστικές ιστορίες που αιφνιδιάζουν με τις ανατροπές και την αυθεντικότητά τους, και ψυχαγωγούν συγχρόνως με την ευρηματικότητα και το μαύρο χιούμορ τους. Περιέχονται διηγήματα απο τους πιο διάσημους συγγραφείς όπως: Arthur Conan Doyle, Agatha Christie, Ellis Peters, Colin Dexter, P.D James, κ.α

Τίτλος: Tα Χριστούγεννα του Μαιγκρέ.

Συγγραφέας:             Ζόρζ Σιμενόν

Εκδόσεις: Άγρα

Ο Μαιγκρέ, ανήμερα των Χριστουγέννων σ’ ένα χιονισμένο εορταστικό Παρίσι, μακριά απ’ το γραφείο του και τις γειτονιές του Παρισιού ή τις διάφορες μικρές πόλεις της Γαλλίας, διευθύνει μια έρευνα από το σπίτι του: το πρόβλημα είναι στους γείτονές του και το κοριτσάκι που μεγαλώνουν. Ο αναγνώστης βρίσκεται στον οικείο, καθημερινό χώρο του διάσημου επιθεωρητή, με τις μικροσυνήθειές του και την έντονη παρουσία της συζύγου του. Μια ιδιαίτερα ανθρώπινη πλευρά του Μαιγκρέ, σε μια ιστορία με αρκετό χιούμορ.

Η δεύτερη νουβέλα Εφτά σταυροί σ’ ένα σημειωματάριο, μια από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Σιμενόν, διαδραματίζεται στην αίθουσα των κεντρικών της Άμεσης Δράσης με τον τεράστιο χάρτη του Παρισιού και τα φωτάκια του που αναβοσβήνουν σε κάθε περιοχή της πόλης που έχει πρόβλημα. Είναι νύχτα Χριστουγέννων. Μια γριά τοκογλύφος δολοφονείται. Ένα δεκάχρονο αγόρι και ο δολοφόνος σε μια τρελή διαδρομή στο Παρίσι τα χαράματα μετά το ρεβεγιόν.

Το Μικρό εστιατόριο της οδού Τερν αρχίζει με την αυτοκτονία ενός Ρώσου σ’ ένα άδειο καφέ τη νύχτα των Χριστουγέννων, όταν η πόλη αρχίζει να γιορτάζει. Μια πόρνη αναλαμβάνει να σώσει μια άβγαλτη, χαμένη κοπέλα σε απόγνωση, που παρασύρεται από άντρες του υποκόσμου.

Σε μια πόλη στολισμένη και φωταγωγημένη που σφύζει από ζωή, ο Σιμενόν περιγράφει έναν άλλο κόσμο που δεν φαίνεται, πιο σκοτεινό και πιο μοναχικό. Στο κέντρο των τριών ιστοριών δύο παιδιά και μια κοπέλα – και τελικά, μετά την αγωνία και το αδιέξοδο, με παράδοξους τρόπους η γιορτή επιτυγχάνεται.

 

 

Τίτλος: NOS4A2

Συγγραφέας: Τζο Χιλ

Εκδόσεις: Βell

“Ο Τσαρλς Μανξ έχει μια παλιά Ρολς-Ρόις, με μια παράξενη πινακίδα που γράφει NOS4Α2. Μ’ αυτήν πηγαίνει βόλτα τα παιδάκια σ’ ένα παραμυθένιο μέρος, τον Χριστουγεννότοπο. Κι εκεί, στη χώρα της διεστραμμένης φαντασίας του, οι αθώοι επισκέπτες του μεταλλάσσονται σε πλάσματα τρομακτικά σαν τον ίδιο… Η Βικτόρια Μακουίν έχει το χάρισμα να βρίσκει πράγματα: Ένα χαμένο μπρασελέ, μια φωτογραφία… Συμβαίνει όποτε περνάει με το ποδήλατό της την παλιά γέφυρα στο δάσος. Δεν το ‘χει πει σε κανέναν -καλά καλά δεν ξέρει ούτε κι εκείνη πώς γίνεται. Κι έρχεται η μέρα που η Βικ βρίσκει στο δρόμο της τον Τσάρλι… Έχουν περάσει χρόνια από τότε. Το μοναδικό παιδί που γλίτωσε ποτέ από τον Τσάρλι είναι τώρα μια νέα γυναίκα που δε θέλει να θυμάται την περιπέτειά της. Αλλά ο Τσάρλι δεν έχει ξεχάσει. Και για να εκδικηθεί, θ’ αρπάξει από τη Βικ αυτό που μετρά περισσότερο στη ζωή της. Κάτι που δεν μπορεί να αντικαταστήσει με τίποτα. Η μάχη αρχίζει. Και η Βικ ξέρει πως δεν έχει επιλογή: ή θα αφανίσει τον Τσάρλι ή θα χαθεί η ίδια προσπαθώντας να σώσει ό,τι αγαπά…

 Ο Τζο Χιλ υπογράφει ένα σκοτεινό και εφιαλτικό μυθιστόρημα που τον καθιερώνει οριστικά ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς τρόμου της γενιάς του.

 

Τίτλος: Το πιο σκοτεινό δωμάτιο

Συγγραφέας: Johan Theorin

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Οι νεκροί είναι γείτονές μας παντού σ’ αυτό το νησί και καλά θα κάνεις να το συνηθίσεις. Η ύπαιθρος είναι γεμάτη παλιούς τάφους…
Μες στο καταχείμωνο μια οικογένεια μετακομίζει στο νησί Έλαντ. Ωστόσο τα όνειρά τους για ειδυλλιακή ζωή στη φύση σύντομα καταρρέουν καθώς η μητέρα πνίγεται. Ενώ ο πατέρας προσπαθεί να μη χάσει το μυαλό του, το παλιό σπίτι στο οποίο μένει με τα παιδιά του αρχίζει να τον υποβάλλει. Ποτέ του δεν πίστευε σε δεισιδαιμονίες, αλλά από πού έρχονται αυτοί οι ψίθυροι; Σε ποιον φωνάζει η κόρη του μες στη νύχτα; Γιατί η πόρτα του στάβλου μένει πάντα ανοιχτή;
Ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και μια χιονοθύελλα σαρώνει το νησί, ο πατέρας της οικογένειας αρχίζει να φοβάται πως ο θρύλος που πιστεύουν στο νησί είναι αληθινός: κάθε Χριστούγεννα οι νεκροί επιστρέφουν…

Τίτλος: To τανγκό των Χριστουγέννων

Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης

Εκδόσεις: Καστανιώτη

 

Ένα τανγκό για τα Χριστούγεννα γίνεται αφορμή να ανατραπεί ο «αμφίσημος» -έτσι κι αλλιώς αισθηματικός κόσμος του Στρατοπέδου Βάτη στον Έβρο.
Ένα τανγκό που ξεδιπλώνει ρυθμικά σχέσεις και απελπισίες μέσα από ξεκαρδιστικά δραματικές συγκυρίες.
Καταγραφέας όλων αυτών ο Λάζαρος Λαζάρου, που γίνεται μάρτυρας ερώτων, θανάτων και γιορταστικών πανικών.
Έτσι τα Χριστούγεννα του 1970 θα καταχωρηθούν στη μνήμη του σαν σκοτεινός αισθησιακός εφιάλτης, που θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή με ένα αθεράπευτα ρυθμικό τανγκό.


 

 

Τίτλος: Ρώσσικες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Nάρκισσος

Συλλογή διηγημάτων Ρώσων κλασικών συγγραφέων που αποτυπώνουν θαυμάσια τη γιορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Γράφει η Σόνια Ιλίνσκαγια στον πρόλογο του βιβλίου: “Η μαγεία του ρωσικού τοπίου τα Χριστούγεννα: η γη, τα κλαδιά και τα κλωναράκια των δέντρων, οι στέγες των σπιτιών -όλα ολόλευκα. Το βράδυ στα φώτα των δρόμων στροβιλίζονται οι νιφάδες, λάμπουν σαν αστεράκια, η αναπνοή λευκό συννεφάκι άχνας. Τίποτε όμως δεν πτοεί τα παιδιά και τους νέους. Ήρθαν οι διακοπές με το χιονοπόλεμο, τους χιονανθρώπους, τα έλκηθρα…”.

 

4,488 total views, 3 views today

Σχόλια

Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Literature.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα σας να είναι σύντομα, μη υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους και να γράφονται στην όμορφη Ελληνική μας γλώσσα. Όλα τα άρθρα στο Literature.gr φέρουν την ευθύνη του υπογράφοντα.
 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Το site www.literature.gr χρησιμοποιεί cookies από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Read previous post:
To Literature.gr προτείνει: «Η Αλεξάνδρα» του Ανδρέα Μήτσου

''Ζητώ τη βοήθεια όποιου με διαβάζει. Και θέλω να βγάλει εκείνος τις αποφάσεις. Να με δικάσει αυτός. Με μέτρο τον...

Close